Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile yüce binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Bu baplar asıl olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan edinmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. Ekseriya metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Turfa bünyelarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (mektep, aldatmaışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişir.
Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar normal kapı kolu üzere mümkün.
Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Bu tip çoğu kez müstacel bir durumda çabucak açılabilen geri çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriyetle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp geçmiş çekilebilmesini katkısızlar.
Binaların yangından korunması ile ait ele hileınan kanuni prosedürlerin içinde yangın Yangın çıkış kapısı istanbul bapları yönetmeliği bile arsa düzenır.
Kullanılan kapı fitili dâhilin duman sızdırmazlık şenseı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim esenlanabilir.
Yangın bapları özellikle yangın sırasında nasıl kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan veya yaylı menteşe ile lazım mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir başka ilke ise emniyet yerine ihtiyaç duyulan şieğlenceli contalardır.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
Yangın veya acil hava vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.